Képzés Képzés

Pályaorientációs konzulens és Nemzeti Pályaorientációs Portál felhasználó képzés

 

Bővebben

Pályaorientációs fejlesztés Pályaorientációs fejlesztés

...

NSZFT Pályaorientációs bizottság NSZFT Pályaorientációs bizottság

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Tanács Pályaorientációs Bizottsága

 

Bővebben ...

ELGPN ELGPN

Európai Pályaorientációs Szakpolitikai Hálózat (European Lifelong Guidance Policy Network – ELGPN)

 

Bővebben

 

Nemzeti Pályaorientációs Portál

 

Pályaorientáció, Életpálya-tanácsadás folyóirat: T222

 

 

Pályaorientáció, Életpálya-tanácsadás folyóirat

  

Pályaorientáció, Életpálya-tanácsadás folyóirat: ESZA
SzakMázz! 2014 - Pályaválasztási Kiállítás SzakMázz! 2014 - Pályaválasztási Kiállítás

SzakMázz! 2014 - Pályaválasztási Kiállítás

(Budapest, 2014. október 1-2.)

 

 

A Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ idén október 1. és 2. között szervezte meg a SzakMázz! 2014 Pályaválasztási Kiállítást Budapesten, a Bálna kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrum II. emeleti rendezvénytermeiben.

 

A látogatók jelentős része pályaválasztás előtt álló 6., 7. és 8. osztályos fiatal volt, akik a pálya- és iskolaválasztásukhoz szakemberektől kaptak segítséget és információt a Pályaválasztási Kiállításon. A rendezvény elsődleges célja volt, hogy a résztvevők megismerjék a pályaorientációs és életpálya-tanácsadáshoz kapcsolódó eszközöket (például az önértékelő kérdőíveket és a szakmaválasztást segítő leírásokat, tájékoztatókat), valamint igénybe vegyék a tanácsadók segítségét is a megfelelő pályaelképzelés kialakításához. Mindezek mellett a kiállítóként részt vevő mintegy 70 iskola figyelemfelhívó és érdekes módokon mutatta be az intézményükben elsajátítható különböző szakmákat. A SzakMázz! 2014 Pályaválasztási Kiállítás a diákok mellett az őket kísérő szülők és pedagógusok számára is hasznos tájékozódási lehetőségeket kínált.

 

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal standján a TÁMOP-2.2.2-12/1 „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt szakmai programjával idén is hozzájárult a rendezvény színvonalas megvalósításához és sikeréhez: a szakemberek pályaorientációs kérdőívvel és játékokkal várták az érdeklődőket.

 

A TÁMOP-2.2.2-12/1 kiemelt projekt tanácsadói − a Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ szakembereivel közösen − pályatanácsadást biztosítottak a fiatalok részére, akik kérdőívet tölthettek ki önismeretük bővítésére, és annak segítségével ismerhették meg a számukra ajánlott szakmacsoportok és foglalkozások listáját. A rendezvény ideje alatt közel 300 kérdőív került kitöltésre, elősegítve ezzel a TÁMOP-2.2.2-12/1 kiemelt projekt eszközfejlesztési tevékenységét. A vállalkozó szellemű fiatalok a kérdőíven kívül a Szakma-kerék játékos feladatban is kipróbálhatták magukat, bővítve pályaismeretüket. A résztvevők értékes ajándékokban részesültek aktivitásukért.

 

Idén újdonságként szerepelt, hogy a TÁMOP-2.4.8-12 „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése” című kiemelt projekt munkatársai is részt vettek a kiállításon, és interaktív programjaik segítségével a munkavédelem és a biztonságos munkahelyi környezet fontosságára hívták fel a diákok figyelmét.


A Fővárosi Kormányhivatal Munkaügyi Központjának szakemberei – pályaválasztási programsorozat keretében – egész októberben és november elején a Pályaorientációs Pont Road-show keretein belül várják a különböző célcsoportokat pályaválasztással kapcsolatos programokkal a főváros további helyszínein.
 

Szakmázz! 2014 | Forrás: Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ Szakmázz! 2014 | Forrás: Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ