Képzés Képzés

Pályaorientációs konzulens és Nemzeti Pályaorientációs Portál felhasználó képzés

 

Bővebben

Pályaorientációs fejlesztés Pályaorientációs fejlesztés

...

NSZFT Pályaorientációs bizottság NSZFT Pályaorientációs bizottság

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Tanács Pályaorientációs Bizottsága

 

Bővebben ...

ELGPN ELGPN

Európai Pályaorientációs Szakpolitikai Hálózat (European Lifelong Guidance Policy Network – ELGPN)

 

Bővebben

 

Nemzeti Pályaorientációs Portál

 

Pályaorientáció, Életpálya-tanácsadás folyóirat: T222

 

 

Pályaorientáció, Életpálya-tanácsadás folyóirat

  

Pályaorientáció, Életpálya-tanácsadás folyóirat: ESZA
Dönts jól, jövőd a tét! - Pályaválasztási kiállítás Nyíregyházán Dönts jól, jövőd a tét! - Pályaválasztási kiállítás Nyíregyházán

Dönts jól, jövőd a tét!

Pályaválasztási kiállítás Nyíregyházán

(Nyíregyháza, 2014. október 16-17.)

 

 

 

 

75 kiállító és több ezer látogató − két napos pályaválasztási kiállítást szervezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. A nyíregyházi Bujtosi Szabadidő Csarnokban a kiállítók mellett a Munkaügyi Központ standján a TÁMOP-2.2.2-12/1 kiemelt projekt is képviseltette magát.

  

 

 

A rendezvény elsősorban a pálya-, és iskolaválasztás előtt álló általános-, és középfokú oktatási intézmények tanulói számára nyújtott segítséget abban, hogy „piacképes” szakmát válasszanak. Két napon keresztül rendkívül gazdag programmal: szakmabemutatókkal, tanácsadással, kiadványokkal, szórólapokkal, színes kulturális műsorral várták a látogatókat. A kiállító iskolák az általuk oktatott foglalkozásokat látványos gyakorlati bemutatókon keresztül népszerűsítették, az érdeklődők sok esetben aktívan is bekapcsolódhattak a standokon folyó „műhelymunkákba”.

 

A TÁMOP-2.2.2-12/1 „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt szakmai programjával – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is hozzájárult a rendezvény színvonalas megvalósításához és sikeréhez. A szakemberek pályatanácsadást biztosítottak a fiatalok részére azzal, hogy kitölthették az online érdeklődés kérdőívet önismeretük bővítésére, és az eredmények segítségével megismerhették a számukra ajánlott konkrét szakmacsoportok és foglalkozások listáját.

 

 

A rendezvény a diákok mellett a kísérő tanárok és a szülők számára is hasznos tájékozódási lehetőségeket kínált. A pedagógusok részére tartott szakmai fórumon Garay Magdolna pályaorientációs szakreferens mutatta be TÁMOP-2.2.2-12/1 kiemelt projektet, a második akciótervi időszak megkezdése óta elért eredményeket, valamint a Nemzeti Pályaorientációs Portál legújabb fejlesztéseit, külön kiemelve az általános iskolások számára fejlesztett érdeklődés és kompetencia kérdőíveket.

Dönts jól, jövőd a tét! | Nyíregyháza - 2014. 10.16-17. | Fotó: Polonkai Gizella Dönts jól, jövőd a tét! | Nyíregyháza - 2014. 10.16-17. | Fotó: Polonkai Gizella