Képzés Képzés

Pályaorientációs konzulens és Nemzeti Pályaorientációs Portál felhasználó képzés

 

Bővebben

Pályaorientációs fejlesztés Pályaorientációs fejlesztés

...

NSZFT Pályaorientációs bizottság NSZFT Pályaorientációs bizottság

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Tanács Pályaorientációs Bizottsága

 

Bővebben ...

ELGPN ELGPN

Európai Pályaorientációs Szakpolitikai Hálózat (European Lifelong Guidance Policy Network – ELGPN)

 

Bővebben

 

Nemzeti Pályaorientációs Portál

 

Pályaorientáció, Életpálya-tanácsadás folyóirat: T222

 

 

Pályaorientáció, Életpálya-tanácsadás folyóirat

  

Pályaorientáció, Életpálya-tanácsadás folyóirat: ESZA
Miskolc, 2014. augusztus 28. Miskolc, 2014. augusztus 28.

Országos Szakképzési és Felnőttképzési Tanévnyitó 2014/2015

(Miskolc, 2014. augusztus 28.)

  

 

 

2014. augusztus 28-án a Nemzetgazdasági Minisztérium megbízásából a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szakképzési és Felnőttképzési Igazgatósága szervezte meg a 2014/2015. tanév Országos Szakképzési és Felnőttképzési Tanévnyitó konferenciáját a Miskolci Egyetemen, ahol a TÁMOP-2.2.2-12/1-2012-0001 azonosítószámú „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt munkatársai több mint 500 fő részére nyújtottak tájékoztatást a projekt keretén belül megvalósuló fejlesztésekről.

 

 

 

Forrás: belső felvétel

 

A tanévnyitón részt vevő középiskolai vezetők, a Klebersberg Intézményfenntartó Központ munkatársai, valamint a felnőttképzési területről érkező szakemberek információt kaptak a kiemelt projekt céljairól, szakmai programjáról, valamint a projekt keretén belül megvalósuló Pályaorientációs konzulens és Nemzeti Pályaorientációs Portál felhasználó képzésről, melynek kiemelt célcsoportját alkotják az oktatási területen dolgozó szakemberek.


A tanévnyitót – Dr. Kriza Ákos Miskolc város polgármesteri köszöntője után – Prof. Dr. Torma András a Miskolci Egyetem rektora nyitotta meg.


A rektori köszöntő után Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter előadásában a szakképzés megújulásának és koncentrált fejlesztésének fontosságát emelte ki. Dr. Czomba Sándor munkaerő-piaci és képzési államtitkár a szakképzés és felnőttképzés aktualitásáról, majd Prof. Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár a felsőoktatás aktuális kérdéseiről tartott előadást.


A délelőtti plenáris ülésen Dr. Parragh László az MKIK elnöke a duális szakképzés helyzetét, Dr. Odrobina László a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője pedig a szakképzés és felnőttképzés rendszerszerű változásait ismertette.
 

Palotás József főigazgató-helyettes, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szakképzési és Felnőttképzési Igazgatóság vezetője a 2014/2015. tanév aktualitásairól, a komplex vizsgarendszer bevezetésének tapasztalatairól számolt be. Ezt követően a délelőtti plenáris ülés zárásaként Uwe Mang gazdasági igazgató a Bosch Kft. szerepéről beszélt a duális képzésben.

 Forrás: belső felvétel

 

Az ebéd utáni szekcióüléseken az OKJ és szakmastruktúra, a felnőttképzés engedélyezési és ellenőrzési tapasztalatai, a tanügyigazgatás aktualitásai, valamint a tanulószerződések és a gyakorlati képzés tapasztalatai és jó gyakorlatainak megbeszélése került terítékre.


A sikeres tanévnyitó gyárlátogatással zárult, ahol az előzetesen jelentkezett résztvevők a Bosch Kft.-nél tettek látogatást.


A 2014/15. tanév Országos Szakképzési és Felnőttképzési Tanévnyitóján elhangzott előadások anyagai és további információk megtekinthetők a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szakképzési és Felnőttképzési Igazgatóság honlapján.