Képzés Képzés

Pályaorientációs konzulens és Nemzeti Pályaorientációs Portál felhasználó képzés

 

Bővebben

Pályaorientációs-fejlesztés Pályaorientációs-fejlesztés

...

NSZFT Pályaorientációs Bizottság NSZFT Pályaorientációs Bizottság

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Tanács Pályaorientációs Bizottsága

 

Bővebben ...

ELGPN ELGPN

Európai Pályaorientációs Szakpolitikai Hálózat (European Lifelong Guidance Policy Network – ELGPN)

 

Bővebben

 

Nemzeti Pályaorientációs Portál

 

Pályaorientáció, Életpálya-tanácsadás folyóirat: T222

 

 

Pályaorientáció, Életpálya-tanácsadás folyóirat

  

Pályaorientáció, Életpálya-tanácsadás folyóirat: ESZA
Budapest, 2013 április 10. Budapest, 2013 április 10.

Workshop a Kereskedelmi és Iparkamarák

Szakképzési- és Pályaorientációs Tanácsadói számára

(Budapest, 2013. április 10.)

 

 

Workshop a Kereskedelmi és Iparkamarák Szakképzési- és Pályaorientációs Tanácsadói számára 2013. április 10-én került megrendezésre a TÁMOP 2.2.2 – 12 Projekt-végrehajtási Osztály és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara együtt működésében a Workshop a Kereskedelmi és Iparkamarák Szakképzési- és Pályaorientációs Tanácsadói számára című rendezvényünk. A résztvevők a kereskedelmi és iparkamarák pályaorientációs- és szakképzési tanácsadói voltak (56 fő), akik az ország egész területéről érkeztek. A helyszínt a BKIK biztosította.

 

A délelőtt folyamán bemutatásra került a TÁMOP-2.2.2-12/1-2012-0001 „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt, kiemelve annak céljait, célcsoportjait és a fejlesztések körét.

Workshop a Kereskedelmi és Iparkamarák Szakképzési- és Pályaorientációs Tanácsadói számáraA résztvevők megismerhették a Nemzeti Pályaorientációs Portált és a portálon található tartalmakat. A pályaorientációs alapismeretek összefoglaló előadása keretbe foglalta a pályaorientációs munkát, átfogó képet adott a pályaorientációs tevékenységek folyamatáról, a tanácsadás formáiról, típusairól.

A pályaorientációs szolgáltatásokat nyújtó intézmények és szakemberek bemutatásával a résztvevők megismerhették az országban zajló pályaorientációs munkát.Workshop a Kereskedelmi és Iparkamarák Szakképzési- és Pályaorientációs Tanácsadói számáraA délután folyamán a résztvevők két csoportban dolgoztak, és lehetőségük volt megvitatni a pályaorientáció gyakorlati kérdéseit. A délutáni csoportmunka során több olyan téma is felmerült, melyek kiindulópontként szolgálhatnak a további munkához.
 

A workshop alkalmat adott arra, hogy a kamarák pályaorientációs- és szakképzési tanácsadói és a TÁMOP-2.2.2-12/1 kiemelt projekt munkatársai megismerhessék egymást és egymás munkáját. Megalapozta a további együttműködést és a közös munkát, amelyre mindkét fél részéről jelentős igény és szándék mutatkozott.